Pikku-Tiikeri, onko se totta? on Katie Byronin tarina tiikerinpennusta, joka luulee koko maailmansa romahtavan: vanhemmat eivät enää rakasta, ystävät ovat hylänneet ja elämä on kaikin puolin epäreilua. yhtenä päivänä viisas kilpikonna kysyy Pikku-Tiikeriltä neljä tärkeää kysymystä ja kaikki muuttuu hetkessä paremmaksi. Kysymysten avulla Pikku-Tiikeri ymmärtää, että hänen ongelmansa eivät johdu ympäröivästä maailmasta, vaan hänen omista, luutuneista ajatuksistaan. Kun Pikku-Tiikeri oppii kyseenalaistamaan surua ja murhetta tuottavat ajatuksensa, elämästä tulee taas mukavaa.

 

Meillä kaikilla tiikerinpennuilla on omia piintyneitä ajatuksia ja uskomuksia itsestämme. Saatamme kovasti nähdä työtä ja muuttaa elämäämme paremmaksi ja ihmettelemme miksi hyvät aikomuksemme aina tyssäävät ennemmin tai myöhemmin. Lopputuloksena saatamme usein ajatella esim. seuraavia: Minut on tuomittu elämään puutteessa, riippuvaisena, ylipainoisena, pelokkaana, jännittäjänä, vastuunkantajana ja jollain tavalla saatamme uskoa että olemme elämän ”uhreja”.

 

Sanotaan että alitajunta päihittää aina, 100 prosenttisesti tietoisen mielen. Jos vaikka laihdutusyritykseni epäonnistuu aina ennemmin tai myöhemmin, on luultavasti alitajuisessa mielessä ajatuksia, jotka sabotoivat. Sitkeitä ajatusrakennelmia kutsutaan uskomuksiksi.

 

Hypnoosista apua uskomusten purkamiseen? Hyvä hypnoosi toimii!

“Jos haluat poistaa pihallasi olevan puun, ei pelkkä lehtien nyppiminen riitä. Ne kasvavat kyllä vaivattomasti takaisin”

 

Usein terapiakeskusteluissa pääsee pintaa syvemmälle. Hyvässä terapeuttisessa suhteessa on mahdollisuus tarkastella asioiden merkityksiä ja omaa ajatteluaan tuomitsematta, ikään kuin ulkopuolisin silmin. Itse olen havainnut, että uskomukset eivät ole vielä se syvin kerros. Niiden alla on vielä halu!

 

Uskomatonta kyllä, mutta meillä näyttää todellakin olevan syvällä pinnan alla halukkuus olla arvoton, uhri, kaltoinkohdeltu, väärinymmärretty, epäoikeudenmukaisesti kohdeltu, vääränlainen, huono jne. Näiden uskomusten ja halujen myötä näyttäisimme suorastaan tilaavan tietynlaisia elämänkokemuksia ja tapahtumia. Tietoinen mielemme kyllä väittää haluavansa olla onnellinen, terve, arvokas, hyvä, riittävä jne.., mutta pinnan alla ”joku” kertoo toistaa viestiä.

 

Itse olen kokenut hypnoosin hyväksi keinoksi tulla tietoiseksi alitajuisista uskomuksistani ja näistä erikoisista haluistani. Voisi luulla, että kukaan ei tietoisesti halua olla vaikkapa elämän uhri. Tietoisuuden takana meillä kuitenkin näyttää olevan hyvin paljon näitä itseämme sabotoivia haluja. Hyvässä hypnoosityöskentelyssä saatamme löytää loistavat vastalääkkeet ja uudenlaista motivaatiota haittaohjelmamme purkamiseksi.

 

Hyvin ja eettisesti tehty hypnoosi on aina hyvinvointia lisäävää, turvallista ja miellyttävää. Itse hypnoosivalmentajana kunnioitan asiakastani ja kaikki tapahtuu asiakkaan ehdoilla. Asiakkaat kuvaavat yleensä hypnoosin jälkeistä olotilaa selkeäksi, kirkkaaksi ja usein heidän kasvoilta heijastuukin levännyt hymy hypnoosin jälkeen.

 

Itse olen kokenut hypnoosityöskentelyn mielenrauhaa lisäävänä. Hypnoositilassa on mielestäni helppo kartoittaa eri vaihtoehtoja ja saada vastauksia siihen mikä on nyt oleellista, mihin kannattaa keskittyä jne.. Tämä varmuus tuo elämään helppoutta ja rajoja. Kuvaisin hypnoositilaa myös niin, että siinä ihminen ikään kuin palaa itseensä, omiin alkuperäisasetuksiinsa ja kykenee tästä tilasta antamaan vastauksia esim. sille osalle itseään, joka näyttäisi olevan  stressaantunut, riippuvainen, masentunut, ahdistunut, pelokas. Meissä on jo olemassa kaikki tarvittava tieto ja resurssit ollaksemme aidosti onnellisia. Hypnoosi on rentoutumista ja olemista siinä tilassa, joka on aidoin itsemme.

 

Palatkaamme Katie Byroniin. Onko se totta?- on parhaita kysymyksiä, joita voimme itsellemme esittää. Voimme kyseenalaistaa lopulta lähes kaikki ajatuksemme ja valjastaa sisäisen puheemme totuudenmukaisemmaksi, toimivammaksi, kannustavammaksi ja iloisemmaksi.

 

Tarjoamani hypnoterapia on ratkaisukeskeistä. Pääpaino on ratkaisuissa ongelmien sijaan. Hypnoosissa voidaan työstää myös menneitä asioita nykyhetkestä käsin.

 

Tervetuloa hypnoosihoitoon. Otan vastaan asiakkaita Tampereella, Aleksanterinkatu 33. Ensimmäiselle käyntikerralle suosittelen varaamaan aikaa 1.5-2h. Ota yhteys ja kerro lyhyesti mihin ongelmaan toivot muutosta:  kaisa@leijonansielu.fi