Kiire, stressi, ahdistus, tekemättömät työt, lähestyvä joulu, deadlinet. Mieli on tiivisti kiinni asioissa ja to-do listoissa. Olemme itse hyvin pitkälle syypäitä kiireeseemme. Kiire luo lisää kiirettä. Aina kun avaan Facebookin, Instan, Pinterestin, annan mielelleni luvan siirtyä niiden asioiden kuljetettaviksi. Se on toisinaan ihan ok, mutta olen ajatellut taritsevani mieleeni myös tyhjää tilaa. Silkkaa tyhjyyttä, avaruutta..

 

Stressinkin keskellä mielestä voi aina löytyä “tyhjä piste”. Myrskyn silmässä on aina tyyni kohta. Sieltä tyyneydestä käsin meidän on mahdollista katsella elämäksikin kutsuttua näytelmäämme ikään kuin sivummalta. Etäämmältä on mahdollisuus löytää merkityksiä ja tehdä tarvittavia korjauksia. Muuttaa vallitsevaa tilaa. Olemme aktiivisia luojia. Elämä ei vain tapahdu meille. Mielemme luo todellisuutta eli elämäämme kokoajan.

 

Myrskyn silmästä, tyhjästä pisteessä voit käydä rauhoittumassa ja rentoutumassa. Stressihormonit vähenevät ja mieleen syntyy avaruutta, uusia mahdollisuuksia ja elämän kipinää. Olen itse nähnyt miten elämän kipinä hiipuu, kun alamme suorittamaan “valmista todellisuutta”.

“Emme tarvitse näkemisen taitoa, kun suoritamme valmiita malleja.” – Risto Santavuori

Joskus on hyvä pysähtyä, ottaa taukoa kaikesta. Kyseenalaistaa kaiken tarpeellisuus ja turhuus. Juuri stressin keskellä meillä pitäisi olla varaa pysähtyä. Mielemme on täynnä ohi tulvivaa hölyn pölyä, hömpänpömppää ja dataa. Media, mainokset, tieto-tulva, uutisvirta, viihde- kaikesta jää jälki mieleemme ja täyttää sitä tavalla, jota emme välttämättä aina halua.

 

Ainakin itse haluan, että mieleni on vapaa kulkemaan ja löytämään myös uusia reittejä ja luovia mahdollisuuksia. Tyhjyys on mahdollisuus. Usein tyhjä hetki ja tila ahdistaa, koska emme ole tottuneet siihen. Sitäkin voi olla hyvä katsoa ja astua siihen vähän syvemmälle. Katsoa sitä tunnetta mitä pysähtyminen aiheuttaa. Mahdollisuuksien maailma aukeaa tyhjyyden takaa.  Kun emme vastusta tyhjyyttä, voi siitä tulla paras ystävämme.

Jännästi elämän taianomaisuus alkaakin paljastua hiljaisuudesta ja tyhjyydestä käsin.

En sano tyhjyyteen suostumisen olevan helppoa. Harjaantumaton mieli kamppailee sitä vastaan. Kuitenkin pienetkin aukot omasta automaattiohjauksesta irtipäästämiseksi voivat olla merkittäviä ja vilpitön halu irrottautua totutusta on riittävä.

Mikä olisi sinulle paras tapa tyhjentää hieman mieltäsi juuri nyt? Mistä voisit luopua tai  vähentää? Miten voisit antautua pienelle rauhalliselle hetkelle mielen sekamelskan takaa- vaikka silmänräpäykseksi? Jos et keksi mitään voisiko seuraavista olla ideaa sinulle rauhoittamaan apinamieltäsi?

 • Ruutuajan vähentäminen, nettitauko, sulje ärsykkeitä (tv, radio, pelit…)
 • Metsä, luonto
 • Päiväunet
 • Meditaatio
 • Jooga
 • Sauna hiljaisuudessa
 • Keskity intensiiviselle vuorovaikutukselle
 • Leiki lapsen kanssa
 • Tee jotain luovaa
 • Mielikuvittele
 • Unelmoi
 • Mietiskele
 • Tee rentoutumisharjoituksia
 • Kirjoita päiväkirjaa

ps. Yksi erittäin hyvä keino etsiä taustarauhaa ja olla läsnä itselle sekä uteliaana elämälle on hypnoottinen tila. Hypnoosi on turvallinen läsnäolon tila jossa ihmisyys kohtaa. Hypnoositilassa voi työstää itseään, pelkojaan tai ihan vaan harjoitella pysähtymään  ja mielikuvitella. Hypnoosi on keskittymisen tila, jossa taivas on rajana. Hypnoosi on mitä luonnollisin, hyvinvoinnin tila, jossa me kaikki olemme useita kertoja päivän mittaan. Hypnoosissa meille luontainen herkkyys pääsee esiin ja se antaa mahdollisuuksia. Voimme irtautua suojauksistamme , avautua ja herkistyä.

Valmistuin eilen hypnoosiohjaajaksi ja otan vastaan muutamia uusia asiakkaita. Oma lähestymistapani on hyvinvointia lisäävä, kuunteleva ja ratkaisukeskeinen, ihmisyyttä kohtaava ja arvostava.

Vapaita aikoja tammikuun lopulta. Suositus 3-5 kertaa prosessin aikaansaamiseksi. Hypnoottinen tila on yleensä joka kerta hieman helpompi tavoittaa harjoittelun myötä. Ota yhteys yv: na.

Kaisa

“Voit suhtautua elämään kahdella eri tavalla. Voit nähdä elämäsi siten, kuin mikään siinä ei olisi ihme tai voit nähdä elämän siten, että kaikki siinä on ihmettä.”- Einstein