Tosirakkaus on ikuista

Hyvää ystävänpäivää juuri sinulle<3

Todellisessa, aidossa ihmissuhteessa ei ole vertailua, toisen vähättelyä tai arvostelua. Aidossa ihmissuhteessa, ei ole kaupankäyntiä. Kummankaan osapuolen ei tarvitse ansaita rakkautta toiselta, vaan rakkaus ON. Kuinka ani harvoin rakkaus- tai ystävyyssuhteen voi sanoa toimivan edes vähääkään tähän suuntaan?

 

 Lopulta antaminen on saamista. Saamme itse vain sen mitä annamme muille.

 

Minä harjoittelen omia ihmissuhteitani seitsemän periaatteen mukaan, jotka haluan nyt jakaa kaikille ystävilleni ja kanssaeläjille. Ne ovat avoimuus, vastuullisuus, radikaali rehellisyys itseä kohtaan, puolustamattomuus, luottamus, läpinäkyvyys ja kiitollisuus. En vielä osaa toimia näiden mukaan, mutta tavoitteeni on kirkas<3

Ehkä sinäkin voit palauttaa minut maan pinnalle silloin kun ei toimi 100%:sesti näiden prinsiippien mukaan. Elämänmittainen harjoittelu ihmissuhteissa jatkuu. Muistetaan olla myös armollisia itseä kohtaan jos aina ei mene ihan putkeen<3

 

Toivon mukaan tulee päivä, jolloin itsekin voisin lopettaa rakkauden valikoimisen, kuten Tolle asian ilmaisee hyvin syvällisellä tavalla:

”Rakkaus ei valikoi, kuten auringon valokaan ei valikoi. Se ei korota yhtä ihmistä erikoisasemaan. Se ei sulje ketään pois. Pois sulkeminen ei ole Jumalan rakkautta. Se on ”egon” rakkautta. Todellisen rakkauden tuntemisen voimakkuudessa voi silti olla eroja. Saattaa olla, että yhdestä ihmisestä rakkautesi heijastuu takaisin voimakkaammin ja selkeämmin kuin muista. Jos tuo henkilö tuntee samoin sinua kohtaan, voidaan sanoa, että sinulla on häneen rakkaussuhde. Side, joka yhdistää sinut tuohon henkilöön, on sama side, joka yhdistää sinut  bussissa vieressäsi istuvaan ihmiseen lintuun tai puuhun, kukkaan. Vain tunteen voimakkuudessa on eroa”

(Eckhart Tolle)

 

Ihanaa ja merkityksellistä ystävänpäivää juuri sinulle<3 Rakkaus itseä kohtaan ei ole yhtään vähäpätöisempi kuin suhteesi kaikista syvintä rakkautta tuntemaasi ihmistä kohtaan. 

Mitä jos sinä ja minä molemmat, yrittäisimme todenteolla tänään olla arvostelematta, syyttelemättä tai mitenkään vähättelemättä itseämme. Mitä jos oikein vaatisimme itseämme pysymään edes tämän yhden päivän täydellisessä, omassa arvossamme?

 Myös itsen  arvostelu tai syyllistäminen on suorastaan hyökkäys todellista luontoamme ja potentiaaliamme vastaan. Jos emme pidä itseämme yhtä arvokkaana kuin ketä tahansa toista, eriarvoistamme tätä universaalia rakkauden ajatusta ja siten emme siis usko puhtaaseen, viattomaan rakkauteen<3

 

 

” Sama kude On meissä kuin mik’ unelmissa on, Ja unta vaan on lyhyt elämämme.”- Shakespeare

Kaisa