Minulta on nyt kyselty luonnollisesti paljon, mistä tämä  mahdollisesti syksyllä julkaistava Leijonanvoima- kirja kertoo. Tai mikä sen nimeksi lopulta muodostuukaan. Ajattelin nyt esitellä hieman oppaan ideaa sinulle ystäväni.

Olen jo aikaisemmin kirjoittanut, että en ole rakentanut sisältöä mitenkään systemaattisesti vaan tekstit ovat tulleet ”jostain” ja ne ovat olleet sellaisia, jotka olen itse kokenut merkittäviksi ja tärkeiksi kulkiessani omaa kivikkoista itsetuntemuksen polkuani. Jälkikäteen voin vain todeta, että olisin voinut jättää monta kirjaa lukematta ja turhaa kurssia käymättä.(Vaikka mikä sitten lopulta on turhaa?)

Toivon, että tässä tulevassa kirjassa olevat  ajatukset ja tehtävät ohjaisivat lukijaansa oikeaan ”suuntaan”. Suuntaan kohti omaa ydintä. Siihen ei tarvita mitään hienoja kiviä, kristalleja, höyheniä, ruokavalioita, asentoja, ismejä, vitamiineja, matkoja, mantroja, kursseja, haaremihousuja, suitsukkeita eikä muutakaan rekvisiittaan, joiden tehtävänä voi olla vain harhauttaa meitä katsomaan muualle. Vaikka kivoja lisämausteita elämään näistäkin voi saada.

Kirja käsittelee elämän kipeitä kysymyksiä ja se kuljettaa lukijansa suoraan oman mielensä syövereihinsä. Kirja sopii mainiosti kanssakulkijaksi elämän muutostilanteisiin. Se laittaa lukijansa pohtimaan syvällisesti mm. sellaisia asioita kuin mitä minä haluan elämältä? Mikä on elämäni tarkoitus? Mistä tiedän mitä minun pitää tehdä ja valita? Kirja on suunniteltu erityisesti sellaisille lukijoille, joita painavat elämän suuret kysymykset ja jotka ovat valmiita ottamaan vastuun omasta elämästään ja lopettamaan sodan itseään vastaan.

Opaskirja on oikeastaan kuukauden mittainen matka itseen. Kirjassa on aihealueita ja tehtäviä kuukauden jokaiselle päivälle. Kirjaa voi käyttää monella tavalla. Erityisesti kirja sopii risteyskohdissa oleville lukijoille, jotka eivät oikein tiedä mihin suuntaan pitäisi kulkea? Usein elämän risteyskohdissa ja muutostilanteissa tulevaisuus näyttää hyvin sumuiselta ja toisinaan harmaaltakin. Nämä vaiheet pakottavat meitä pysähtymään ja katsomaan sisäänpäin. Tämän voiman löytäminen sisältä käsin on tärkein elämäntehtävämme. Se on hyvin sisäinen prosessi eikä löydy mistään itsemme ulkopuolelta.

Olen huomannut miten monet ihmiset kaipaavat pysähtymistä ja taukoa arkiseen oravanpyörään ja suorittamiseen. Kun pysähdys sitten lopulta tulee vaikkapa lopputilin, uupumisen tai vuorotteluvapaan muodossa, voi elämän pohjaton tyhjyys iskeäkin päin kasvoja. Mutaan ei kannatta jäädä polkemaan. Tyhjyyttä pitää katsoa, mutta on katsottava samanaikaisesti myös valoon ja siihen mikä tuottaa oikeasti iloa. On rohkeaa kyseenalaistaa omat totutut ajattelumallit ja aiemman opitut asiat.

Kirjassa on kyse karsimisesta ja purkamisesta. On uskallettava katsoa sisäänpäin kohti tyhjyyttä, mutta samanaikaisesti kiinnitettävä huomio iloon ja hyvään. Osansa oppaaseen tuovat myös  ratkaisukeskeiset kysymykset ja ajatukset. Olen opiskellut ratkaisukeskeistä terapiaa sekä NLP: ta, jotka ovat perimmiltään filosofisia ajattelumalleja ja haastavat meitä herättelemään omaa sisäistä viisauttamme ja alitajuntaamme.Kirjan ei ole tarkoitus kuormittaa lukijaansa eikä ladata enää yhtään enempää tietoa. Tehtävät kuljettavat lukijaa oman aitouden ja ytimen äärelle kohti rajatonta potentiaalia sekä viisautta.

“Leijona ei pelkää, nöyristele eikä häpeile. Se luottaa, uskoo ja tarjoilee itselleen vain parasta mahdollista. Se hyväksyy salamannopeasti epäonnistumisensa ja nousee takaisin jaloilleen. Rohkea leijona luottaa intuitioonsa ja vaistoonsa lukiessaan elämän merkkejä ja signaaleja. ”

Mitä sinun leijonasi kuiskii juuri nyt?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]