Olen pyöritellyt kirjan nimeä päässäni.  Pääni on sekaisin ja täynnä sanoja. Yritän tavoittaa lukijani ja mietin miten saisin muutamalla sanalla ilmaistua oppaan syvimmän olemuksen. En jaksaisi vatkata enää tätä. Päätän taas lähettää tekstareita muutamille ystävilleni nimestä.

Työnimiä opukselle on monta. Mitä sinä ajattelet näistä?

❤  Leijonanvoima- Suorin tie sydämeesi
❤  Sydän tietää- Tule siksi joka olet
❤  Leijonanvoima- Tule siksi joka olet
Muitakin ideoita vilisee ilmassa. Ystävieni avustuksella valitsen kaksi, jotka lähdetän ehdotuksena kustannuspäällikölle ratkaistavaksi. En mieti enää asiaa.

Olen saanut kustannustoimittajan, joka lukee juuri nyt opastani. Se tuntuu hyvin jännittävältä. Mietin miltä tästä miehestä tuntuu lukea kirjaa, jonka kohdeyleisönä pidän kuitenkin enemmän naisia. Mikä siinä muuten on, että naiset ovat kiinnostuneempia itsensä tutkimisesta, itsetuntemuksesta ja syvällisimmistä henkisisitä asioista? Paljon poikkeuksiakin on. Eikö miehiä kiinnosta vai eikö se vaan tunnu sopivalta? Ehkä asiat ovat kuitenkin muuttumaan päin. Olen huomannut, että esimerkiksi joogatunneilla käy nykyään enemmän miehiä kuin kuntosalien ryhmätunneilla. Ymmärrän, että Viisas elämä kustantamolla työskentelevä kustannustoimittaja on kiinnostunut itsetuntemuksesta. Kuitenkin minua jännittää iskeekö teksti toimittajaan. Ehkä hän tutkii enemmän tekstin rakennetta ja oikeinkirjoitusta.

En tiedä yhtään kauanko palautteen saamisessa tekstistä kestää. Joudunkohan tekemään suuria muutoksia ja poistamaan tai lisäämään materiaalia? Olin suunnitellut mielessäni kirjaa, jossa olisi väljyyttä ja ilmavuutta sekä mahdollisesti myös kuvia ajatelmineen. Sain jo viestiä, että kuvat eivät ehkä tule onnistumaan. Oikeastaan tämä tieto helpotti minua, koska kuvissa on huonotkin puolensa. Ne ohjaavat liikaa ajatuksia ja ovat hyvin aikaan sekä paikkaan sidottuja. Teksti antaa lukijalleen enemmän varaa laajentaa omia mielikuviaan ja ajatteluaan. Teksti on iätöntä. Kuvat vanhenevat nopeasti.

Myös kansikuva pitäisi saada melko nopeasti tehtyä ja päätettyä, koska kirja menee saman tien myyntiin kirjakaupoille ja alihankkijoille. Kansikuva ja esittelyteksti julkaistaan varmasti melko pian syksyn esitteessä. En päästä ajatuksiani vielä tätä kevättä pidemmälle. Tietenkin tuleva syksy mietityttää, mutta on turhaa mennä asioiden edelle. Minulla on elettävänä juuri tämä päivä, tämä kyseinen hetki. Kävi miten kävi. Luotan täydellisesti elämään ja otan nöyränä vastaan mitä se tarjoilee. Päätän taas keskittyä muihin asioihin ja unohtaa koko projektin hetkeksi. Tiedän, että pohjimmiltaan kaikki menee juuri niin kuin kuuluukin.

Otan elämän vastaan tänäänkin sellaisena kuin se ilmenee❤
Rauhallista ja hyvää päivää sinulle!

Kaisa