Odota vain parasta! Karkoita mielesi möröt positiivisella odotuksella.

Meillä on jopa 70 000 ajatusta päivän aikana päämme sisällä. Niistä aniharva on totta. Millaista maailmaa sinä rakennat omilla ajatuksillasi? Tee elämäsi paras päätös ja valitse joka päivä innokas odotus,  pelon ja murehtimisen sijaan!

Olen kirjoittanut paljon tässä blogissa ja myös Löydä leijonavoimasi- kirjassani siitä miten tunteemme ovat seurausta aina ajattelustamme. Me myös luomme omilla ajatuksillamme kokoajan elämää ympärillämme. Olen itse huomannut miten tämä negatiivisen ajattelun muutaminen iloiseksi odotuksesi jättää aukkoja onnellisuutemme.

Tämä johtuu siitä, että sivuutamme tunteet ja niiden takana olevat pelot, joita meidän pitäisi oikeasti tuntea ja käsitellä.

Tunteiden käsittely voi tapahtua monella tavalla. Se voi koostua mm. tunteiden nimeämisestä, kohtaamisesta kehollisesti, hyväksymisestä, anteeksiantamisesta ja lopulta irtipäästämisestä. On hämmästyttävää miten hyvin vaikeistakin traumaattisista kokemuksista on mahdollista selvitä. Eikä vain selvitä vain todella muuttaa koko kokemus kukoistukseksi. Valitettavan usein jäämme kuitenkin tälle selviytyjä tasolle ja kannamme negatiiivisia kokemuksia mukanamme kiinnikkeinä, jotka oikeasti estävät meitä elämästä täysin vapaasti, aidosti ja kepeästi.

Olen itse joutunut käymään pitkään ihan paperilla läpi omia negatiivisia ajatuksiani ja muuntamaan ne toisenlaisiksi- ehkä realistisimmiksi ja todenmukaisemmiksi. Mikäli sinulla on nyt ahdistusta, pelkoa, levottomuutta tai mielesi melskaa, kokeile seuraavaa yksinkertaista harjoitusta.

Onko tämä totta- harjoitus

Kirjoita ylös mitä mielessäsi on meneillään juuri nyt. Mikä on se ongelma, johon haluaisit vastauksen juuri nyt? Mikä asia vaivaa sinua kaikista eniten?

Kirjoita sitten selkeästi mitä negatiivisia ajatuksia sinulla on asiaan liittyen. Ole rohkea ja kirjoita asiat juuri niin pahoina, mitenkään kaunistelematta, repliky hodinek sellaisina kuin ne pääsi sisällä juuri nyt on. Nämä ovat yleensä pahimpia mahdollisia kauhuskenaarioita ja uhkakuvia. Otetaan esimerkki: ”Rahani loppuvat. En saa laskuja maksettua. En saa ruokaa. Jään asunnottomaksi. Lapseni eivät saa uusia vaatteita. Heitä kiusataan koulussa…” Uskalla tosiaan viedä ajatuksesi niin pitkälle kuin ne mielessäsi ovat.

Ota tämän jälkeen toinen paperi ja kirjoita otsikoksi:  Onko tämä aivan varmasti totta?  Käy jokainen kirjoittamasi lause läpi ja muuta se päinvastaiseksi. Anna perusteluja sille, miksi alkuperäinen lause ei ole totta ja miksi tämä rakentava lause voi olla totta. Keksi mahdollisimman monta syytä miksi ensimmäinen (negatiivinen ajatus) ei ole totta.

Lue nämä uudelleen kirjoittamasi lauseet ääneen itsellesi (vahvistus) ja revi ensimmäinen paperi.

Etkös vaan ole aina ennenkin onnistunut selviämään vastaavista kiperistä paikoista?  Lakkaa märehtimällä ongelmillasi. Negatiivinen ajattelu ei vie sinua lopulta yhtään mihinkään. 

Kirjoita vielä lopuksi innokasta odotusta huokuva voimalause edelliseen liittyen esim:  ”Innolla odotan nähdä miten tämä (raha-) tilanteeni tulee taas järjestymään. elämä kantaa. Näen uuden mahdollisuudet ilolla ja otan vastaan luottamuksella mitä eteeni tuodaan. Lupaan päästää irti ongelman märehtimisestä. ”

Millaista elämää sinä haluat elää? Kuljetko iloisen odotuksen polkua vai peläten aina pahinta? Mitä sinä voisit ilolla odottaa juuri nyt?

Kirkasta omaa valoasi ja laajenna sitä kaikkialle ympäristöösi. Koska siitä sinut on tehty!

Kaisa<3