Avaa puhdas ja  tyhjä sivu elämässäsi. Paranna oma mielesi<3

Mitä se olisi jos voisit kertaheitolla päästää irti kaikesta itsevihasta liittyen omaan kehoosi ja lakkaisit yhdellä ajatuksella välittämästä pätkääkään siitä mitä on tullut syötyä tai miltä näytät? Usko pois, oikeasti joulun jälkeisen syömisen ja makoilun jälkeistä pahaa oloa ei aiheuta muutama mahdollinen lisäkilo vaan itseämme ruoskivat ajatukset. Me toden teolla olemme jokainen enemmän tai vähemmän sodassa itseämme vastaan ja alitajuisesti OIKEIN HALUAMME kokea itsemme syyllisiksi, rangaistuiksi ja ehkä jopa inhottaviksi. Harva meistä uskaltaa katsoa näitä omia syviä ajatuksiaan. Ajatukset ja uskomukset edeltävät kuitenkin tunteita. Siksi ei ole lainkaan vähäpätöistä mitä tai miten itsestämme ajattelemme.

Itseään ruoskivista ajatuksista ei ole ihan helppo luopua. Jostain syystä monet meistä näyttävät oppineet ketjun- rääkkää kehosi& laihduta, jolla saamme hetkellisen hyvän olon tunteen palautettua mieliimme. Tämän jälkeen vartioimme taas tarkasti syömisiämme ja liikuntasuoritusten määriä, jotta voisimme säilyttää HALLINNANTUNTEEN ja edes jonkinlaisen hyväksynnän itseämme kohtaan. Kunnes taas seuraava loma, juhla tai joulu tulee ja saamme hetkeksi PÄÄSTÄÄ IRTI kaikesta kontrolloinnista. Väitän, että itsevihan lisäksi kontrolli ja asioiden jatkuva hallitseminen on oikeastaan se mikä meitä pohjimmiltaan uuvuttaa kaikista eniten.

Uskon, että ylensyöntikin on aivan tarkoituksenmukaista ja se perustuu myös itsevihaan, vastustamiseen ja hetken helpotuksen tunteeseen kontrollista. Mitä jos kaiken tietävä viisas sanoisi sinulle juuri nyt; saat syödä aivan mitä huvittaa, saat ostaa kaupasta mitä ruokaa ikinä haluat, voit syödä tai olla syömättä, teetpä ihan mitä vaan, niin painosi pysyy juuri sopivana ja pystyt tuntemaan voivasi täydellisen hyvin. Mitä olisi vain unohtaa hetkeksi kaikki sairaudet, lääkkeet, kolotukset, vaivat, tukkeutunut keho jouluähkyn jäljiltä, liikkumattomuus?

 

Mitä olisi  SILTI hyväksyä itsessä se osa, joka on täysin terve, onnellinen, hyvinvoiva, iloinen, rauhallinen ja katsoa vain tätä. Olla kiitollinen kaikesta terveydestä mitä on ja nähdä oma keho täydellisenä monumenttina, jossa sydän pumppaa puhdasta verta ja verenkierto toimii. Ehkä raajasi ovat ehjät ja pystyt kävelemään? Silmäsi näkevät ja korvasi kenties kuulevat? Etsi kehostasi kaikkea sitä mikä TOIMII ja ihmettele sitä.

Jos emme arvosta yhtään sitä mitä meillä jo on, miksi meidän pitäisi saada aina jotain lisää?

Mahdollisen jouluähkyn ja itseinhon jälkeen olisikin itsensä rankaisemisen sijaan syytä etsiä omasta mielestä kaikkea hyvää ja nähdä ne pienet asiat, jotka oikeasti tuottavat iloa. Ja keskittyä VAIN kaikkeen hyvään, joka tuottaa iloa. Mikä olisi pienin askel sinulle juuri nyt, jonka ottaisit kohti omaa hyvinvointiasi? Ja Mikä olisi pienin mahdollinen askel, jolla voisit osoittaa AITOA VÄLITTÄMISTÄ nimenomaan ITSEÄSI kohtaan? Mitä tekisit tai ajattelisit seuraavaksi, joka tuottaisi SINULLE (ei lapsillesi, vanhemmillesi tai puolisollesi) hyvää mieltä juuri NYT!

Itseä ruoskivista AJATUKSISTA on tultava ensin tietoisiksi ennen kuin niitä voi muuttaa. Kun ajatuksista tulee tietoisiksi, voi niistä oikeastaan vaan päästää irti toteamalla ”ajatukset ovat VAIN ajatuksia. Ne eivät ole totta”. Pakkaa tämän jälkeen negatiiviset ajatuksesi vaikka mielikuvassa kuumailmapallon koriin ja lähetä ne päättäväisesti taivaan tuuliin. Tämän jälkeen keskity etsimään niitä asioita ja ajatuksia, jotka tuottavat sinulle iloa. Mieli on sitkeä, se yrittää tarjota negatiivista ajattelua uudelleen, mutta tulet kukistamaan sen lopulta. Egomieli on hyvin ovela, se saa negatiiviset ajatuksesi vaikuttamaan toisinaan tärkeiltä ja tosilta!

Mieltä ja ajatuksia pitää harjoittaa aivan kuten lihastakin. Mieli on ensisijainen. Kaikki on oikeastaan seurausta omasta mielestämme, joten mielen harjoittaminen on paljon tuloksekkaampaa kuin vaikkapa kehon tai ulkoisen maailman muokkaaminen.

 

 

“katse eteen ja suupielet ylöspäin teen vastoinkäymisistä voimaa katse eteen ja suupielet ylöspäin antaa tulla, kestän kyllä, periks en tuu antamaan

murehtiminen ei takas eilistä tuo (ei tuo ei tuo) ja huominenkin tulee vaan jos selvitään tänään mun pahin vastukseni kattoo peilistä mua (peilistä mua mua mua mua) se haastaa ja aina pyrkii mun pään kääntämään hakenu näkemystä mun meininkiini taas monacon vipeistä slummeihin keniaan kaiken sen jälkeen oon vaan positiivisempi asenne ratkasee, oon nähny omin silmin senki aitoo iloo vaikkei ympäril oo muut ku pahaa ja toiset taas niin köyhii et ei niil oo muut ku rahaa alotan ittestäni, korjaan mun mielen nostan mun katseen ja mun suupielet” -Elastinen

Hyviä vuoden viimeisiä päiviä sinulle lukijani. Mikäli kaipaat mentoria, valmentajaa tai kuuntelijaa, käy tutustumassa tuleviin palveluihimme sivustoilta leijonansielu.fi

Jos haluat keskittyä omassa rauhassa ja tahdissasi oman mielesi parantamiseen, suosittelen matkakumppaniksesi Löydä Leijonanvoima kirjaani. Kirja on tehtävä pohjainen ja auttaa sinua keskittymään ratkaisukeskeisesti suoraan omaan elämääsi juuri tässä hetkessä. Ratkaisukeskeisyyden ydinajatuksia on mm. “Tee sitä lisää mikä jo toimii” “älä tee sitä mikä ei (enää) toimi”. Yksinkertaista , mutta toisinaan ajaudumme niin kauaksi tästä:)

Kirjaa saa tilattua mm. täältä: https://kauppa.viisaselama.fi/ostoskori/