Miten pitää huoli omista rajoista ja omasta hyvinvoinnista perhe-elämän pyörityksestä. Rakastamalla itseäsi, kykenet rakastamaan myös lastasi ehdoitta.

Jos sinä haluat olla hyvä äiti, on sinun ennen kaikkea hyväksyttävä itsesi. Millaista on sinun sisäinen puheesi? Mitä sinä vaadit itseltäsi nimenomaan ÄITINÄ? Mikäli ydinuskomuksesi itsestäsi on se, että olet huono ja epäonnistunut, ei mikään määrä yrittämistä riitä sinua tuntemaan itseäsi riittäväksi. Yrität ja yrität aina vain enemmän ja ihmettelet kun asiat eivät suju. Haluat olla täydellinen äiti, mutta kaikesta hyvästä yrittämisestäsi huolimatta kummastelet miksi olet aina väsynyt ja elämä takkuaa.

Jos ydinuskomuksesi itsestäsi on negatiiviinen ja huono  (”en ole riittävä”), heijastat tätä uskomusta valitettavasti koko ajan lapsiisi. Näet heidän negatiiviset piirteet ominasi (projektio) ja tulet vaatineeksi heiltä (jopa alitajuisesti) täysin kohtuuttomia asioita. Tämä ristiriitainen sointu ajattelusi ja jatkuvan yrittämisesi välillä vie sinulta täysin voimat. Kun tulet korjaamaan tämän uskomuksen itsestäsi, uskallat rauhassa antaa myös lapsesi epäonnistua ja tehdä virheitä. Lapset ovat keskeneräisiä ja heidän kuuluu epäonnistua ja kompuroida, mutta niin kuuluu myös sinun.

Me ihmiset olemme aina jollain tavalla vajavaisia ja keskeneräisiä. Täydellistä ihmistä ja äitiyttä ei olekaan (paitsi Instagram ja Facebook- postauksissa sekä blogikirjoituksissa). Oletko ollut kohtuullinen itseäsi kohtaan äitiyden vaatimuksissa? Annatko itsellesi luvan epäonnistua ja olla riittämätön?

Ota rauhassa aikalisä ja siirrä huomio lastesi alitajuisesta kasvatuksesta itseesi. Millaista on oma sisäinen puheesi? Miksi? Miten olet jo oppinut hyväksymään enemmän itseäsi? Mitä voisit vielä hieman lisätä?

Mikäli olet oppinut jo lapsuudestasi negatiivisen päänsisäisen puheen ja ajattelun itseäsi ja elämää kohtaan, on sinun tehtäväsi alkaa muuttamaan sitä. Me ihmiset olemme tasan yhtä arvokkaita jokainen ja arvomme ihmisinä yhtä mittaamaton. On suorastaan luonnonlain vastaista väheksyä itseä ja ajatella itsestään huonoja. Sinä olet jo  täydellisen arvokas tekemättä yhtään mitään!

Ehkä sinun on myös aika tavata sisäinen lapsesi ja kertoa hänelle, että kaikki on hyvin. Sinä pidät huolta hänestä ja varjelet kaikelta mitä hän elämässään kohtaa. Kaappaa tämä oma sisäinen lapsesi syliisi ja anna hänelle kaikki huomio ja rakkaus mistä ehkä itse olet jäänyt paitsi.

Armollista päivää itseäsi kohtaan rakas lukija. Sinä olet<3