Mikä on sinun kutsumuksesi ja elämäntehtäväsi?

Vietin viimeviikonlopun mielenkiintoisella ja antoisalla Olemisen keitaalla– läsnäolokurssilla kauniilla Kemiön saarella uskomattoman Lauri Siiralan opissa. Kurssin aikana minussa heräsi hyvin monenlaisia ajatuksia ja tuntemuksia, joista kaikki eivät suinkaan ollut kauniita ja miellyttäviä.  Tiedän kuitenkin, että mikään ei tapahdu sattumalta ja olen aina oikeassa paikassa oikeiden ihmisten parissa. Koen kaiken  minulle tapahtuvan olevan tarkoitettua ja rakkaudella räätälöityä. Etenkin kivut ja kärsimys. Tärkeintä mikä viikonlopun olemisesta jäi sisääni elämään ja kasvamaan, oli yhteys muihin ihmisiin, elämään  ja kaikkeen ympärillämme.

 

Viikonloppukurssi osoitti minulle mm, että kaikkia ihmisiä en voi ymmärtää, vaikka kuinka haluaisin ja toisista pidän selvästi enemmän kuin toisista. Tästä huolimatta koin hyvin voimakkaasti, että olemme jatkuvassa virtauksessa ja vuorovaikutuksessa toinen toisiimme ja kaikkeen ympärillämme olevaan, paljon, paljon syvemmin kuin mitä päällisin puolin katsoen näyttää. Se mitä minä teen, ajattelen ja ilmennän tänään, nyt ja tässä- vaikuttaa suorasti tai epäsuorasti hyvin moniin ihmisiin ympärilläni.

Maailmassa on puoleensavetäviä ja luotaan työntäviä voimia sekä virtauksia.

Omaan arkeeni palattuani  OLEMISEN KEITAAN jälkeen minua alkoivat haastaa taas hyvin tavalliset työhön ja omaan uraan liittyvät kysymykset. Mietin mihin suuntaan minun pitäisi työasioissani kulkea, mitä ovia avata ja mitä ehkä sulkea? Mieltäni vaivasi samat vanhat kysymykset siitä olenko vapaa tekemään ylipäänsä valintoja ja jos niin missä määrin. Vai olenko pelkkä marionettinukke, jolle asiat vaan tapahtuvat jos niin on oleva. Ja voi miten upean vastauksen sain päivän päätteeksi ihanan joogaohjaajan suusta. Niin ihanan, että minun on heti päästävä jakamaan tämä. 

Elämässä tulee aikoja, jolloin oma ura, työ, kutsumus tai elämäntehtävä askarruttavat lähes jokaista meistä. Minä olen omassa uravalmennustyössäni saanut istua jo pitkään tämän “astian” äärellä. Ehkä sinäkin olet joskus pohtinut; mitä minut on luotu oikeasti tekemään? Mikä on elämän tarkoitukseni tai onko sitä ylipäänsä olemassa? Pitäisikö minun kouluttautua uudelleen tai etsiä uusi työpaikka? Vai olisiko minusta kenties yrittäjäksi ja saisin itse luoda uutta ja toteuttaa autenttista itseäni?

Sain tähän siis kerta kaikkiaan upean vahvistuksen, joka oli aivan ihana ja täydellinen jatkumo  viikonlopun kurssin tuntemuksilleni. Ymmärsin tämän ihastuttavan YIN- jooga opettajan Outi- Maijan avustuksella, että me toteutamme koko ajan, joka hetki elämäntehtäväämme. Me olemme vaikutuksissa jollain tavalla olemassaolollamme lukuisiin muihin ihmisiin ja luomme jatkuvasti uutta. Olemme koko ajan luomassa jotain (vaikka emme saisi mitään näkyvää aikaiseksi).  Hoitaen lapsiamme, leipoen leipää, rakentamalla taloja, auttamalla naapuriamme, hymyilemällä vastaantulijalle tai ihan vaan olemalla täällä toteutamme olemistamme nyt, nyt ja nyt- joka hetki.

 

Miksi elämäntehtävän tarvitsi olla jotain suurta ja näyttävää? Kutsumus ei ole jossain tuolla tulevaisuudessa, vaan NYT. Aina vaan NYT. Kun laitat ruokaa perheellesi, keskustelet kaupan kassan kanssa, silität lemmikkiä, juttelet ystävän kanssa tai ajattelet toista ihmistä, olet vahvasti yksi tärkeä osa elämänkiertokulkua ja aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. 

Usein kun haluamme työltämme ja uraltamme jotain enemmän, jotain lisää- haluamme pönkittää omaa egoamme, emme luoda yhteistä hyvää. Mitä jos kaikki onkin ihan ok näin. Mitä jos oletkin aivan oikeassa tehtävässä juuri nyt; hoitaen lähimmäistäsi, lastasi, siivoten päiväkotia tai koulua, keittämällä ruokaa, tekemällä vapaaehtoistyötä tai ihan vaan olemalla juuri siinä missä nyt olet. Tämä kaikki voi olla kaikista arvokkainta ja täysin riittävää ja juuri se mitä sinun kuuluukin tehdä tällä hetkellä. Et voi olla missään muualla kuin siinä missä olet juuri nyt. Etkä tehdä yhtään enempää. Paitsi egosi näkökulmasta.

Seuraamalla aidosti jatkuvasti omaa kutkutustasi, toteutat väistämättä omaa tehtävääsi. Joskus se kutkutus voi viedä kohti ulkoisesti isoja ja menestyksekkäitä haasteita ja olisi luultavasti silkkaa vääryyttä olla seuraamatta tätä kutsua. Moni tekee tietämättäänkin hyvin arvokasta työtä  toteuttaen omaa elämäntehtäväänsä matalalla profiililla onnellisena ja tyytyväisenä saamatta tästä sen kummempaa huomiota.

 

Ehkä sinäkin elät kutsumustasi juuri nyt ja kaikki on juuri kuten kuuluu? Miksi joku toinen työ olisi arvokkaampaa kuin jokin toinen? Eikö esimerkisi ihmisten kuljettaminen linja-autolla ole yhtä arvokasta kuin  vaikkapa lääkärin työ. Parturi- kampaaja voi olla mitä tärkein terapeutti asiakkaalleen. Entäpä sähkömies, talonrakentaja, puutarhuri, siistijä tai lastenhoitaja. Voisivatko nämä mitenkään olla yhtään vähemmän tärkeitä kutsumuksia?

 

Arvokasta päivää juuri sinulle<3 Olet tärkeä osa kaikkea ja toteutat kutsumustasi ihan joka hetki

Rakkaudella <3

Kaisa

Viikonloppuna Laurilta oppimani sana kutkutus on ihana. Se on lähellä sanaa kutsumus.  Sisäinen kutkutus on kutsu, johon sinun tulee vastata joka hetki. Nyt. Jos sinua jokin kutkuttaa, niin liikut varovasti sen suuntaan siinä temmossa mikä tuntuu oikealta. Joskus varovasti, hyvin pienin askelin. Joskus otat valtavia jättimäisiä harppauksia toimien dynaamisesti. Jos mikään ei kutkuta,  niin älä puske väkisin. Vielä ei ole aika. Tai suunta on väärä.

Miten oppia kuulemaan omaa kutkutusta ja miten liikkua sen rytmissä? Miten oppia tuntemaan luotaantyöntävät elämän virrat ja kutsuvat virrat? Jos haluat oppia tuntemaan omaa kutkutustasi paremmin ja tekemään konkreettista työtä itsesi parissa suosittelen sinua tutustumaan myös pian julkaistavaan kirjaani Löydä leijonan voimasi
Yhteys omaan viisauteesi on tärkeämpää kuin minkään ulkoisen tekemisen suorittaminen.  Yhteys kuljettaa sinua oikeaan paikkaan. Yksin ei kannata kulkea. Toiset ihmiset; valmentajat, terapeutit, ystävät ja opettajat ovat suurena apuna asioiden oivaltamisessa.