Juhannustaika: Näin sammakoista tehdään prinssejä ja prinsessoja

 

 

”Kaikki jotka ovat vakavissaan tekemisissä tieteen kanssa vakuuttuvat siitä, että henki ilmenee maailmankaikkeuden laeissa- henki, joka on ihmistä korkeampi.” -Albert Einstein

 

Minusta on hirveän kiinnostavaa seurata ihmisten toimintaa erilaisissa tilanteissa. Erityisen kiinnostavia paikkoja ovat lentoasemat. Kerran seurasin miten ihmiset lähtevät purkaantumaan koneesta ja mitä he reittiä he löytävät tiensä ulos kentältä. Joku joutuu olemaan aina se ensimmäinen, jota muut seuraavat. Joskus kuljimme lentoaseman monimutkaisia käytäviä tullaksemme väärälle ovelle, jossa ei suinkaan lukenut exit.  Suurin osa meistä seuraa joukkoja. Keräydymme yhteen ja seisomme laumassa, vaikka sadepilven alla, jos se vaikuttaa turvalliselta ja kaikki muutkin niin tekevät, vaikka kulman takana olisi ihana pehmustettu penkki auringon alla.

 

Meillä on myös mielessämme kaikki menneet muistot kertyneinä ja kuinka ollakaan, nämä menneet muistijäljet määrittelevät hyvin pitkälle sen mitä voisimme odottaa tulevalta. Otetaan esimerkiksi juhannuksen mökkireissu, johon aika moni suomalainen tälläkin hetkellä varautuu. Meillä on muistoja edellisistä mökkireissuista, sen hyvistä ja huonoista hetkistä. Mieleemme ovat myös tallentuneet kaikki lapsuuden mahdolliset kesät, mökkijuhannukset iloineen ja suruineen. Tämän tiedoston avulla suunnittelemme ja varaudumme tulevaan juhannukseen. Monella odotukset ovat ristiriitaisia ja kaikenlaisia pelkoja tulevastakin saattaa välähdellä mielessä? Mitä jos sataakin vettä? Mitä jos  lapset kitisevät  ja tappelevat aamusta iltaan tai jos yllätysvieraat pärähtävät kesken päiväunien riippukeinussa? Entä jos keskikesän rakkaudesta, kauneudesta ja ilosta ei ole tietoakaan? Miten sitä tunnelmaa sitten pidetäänkään yllä?

 

Kaikki nämä mielessä hiipivät pelon odotuksetkin muodostavat sen mitä lopulta koemme ja näemme. Peloilla, kuten iloisillakin odotuksilla on taipumus projisoitua materiaksi tavalla tai toisella. Kaikenlaiset odotukset asioistamme estävät meitä kokemasta NYT- hetkeä sellaisena kuin on. Meillä on joku käsitys minkälaista pitäisi olla. Parasta olisi elää ilman mitään odotuksia ja antaa kaiken vain tapahtua hetki hetkeltä. Mutta ilman odotuksia, käsityksiä ja mielikuvia eläminen näyttää olevan yhä vaikeampaa mitä enemmän kokemuksia meillä on (Eli mitä vanhemmiksi tulemme!). Näyttäisi siltä, että mikään ei voi enää yllättää. Asiat näyttävät toistavan tietyllä tapaa samanlaista kaavaansa. Ja näin se onkin. Juuri siksi, että voimme kokea vain sen mitä mielessämme on. Oikeasti meillä olisi mahdollisuus uskomattomiin ihmeisiin ja rajattomaan iloon, jos vain kykenisimme tyhjentämään mielemme menneistä muistoista, peloista ja odotuksistamme!

Tässä sinulle rakas ystäväni pieni, hauska juhannustaika. Katso ja ihmettele mitä tapahtuu! Seuraukset voivat olla huikeat;

 

Juhannustaika, harjoitus:

 

Ota kynä ja paperia ja kirjoita ylös kaikki odotuksesi tulevilta päiviltä. Kirjaa ylös etenkin kaikki pahimmat kauhusi ja pelkosi. Tuplaa vielä ne potenssiin 100! (Oikeasti nämä pahimmat seuraumuksetkin löytyvät myös omasta mielestämme ja vaikuttavat tulevaan ja siihen mitä saamme. Ole rohkea ja kirjoita mikä olisi kaikista pahinta miten voisit kuvitella asioiden kulkevan eteenpäin. Ja entä vielä kamalampaa?

 

Nämä kirjoittamat rivisi ovat vain oma kauhugalleriasi ja elät näiden mukaan, odottaen, että jotain ihanaa tapahtuisi, mutta koko ajan peläten pahinta ja odottaen valmiiksi jotain ahdistavaa, negatiivista tai epämiellyttävää. Asetamme valmiiksi pelon avulla tietyn rajallisuuden kaikelle.

 

Tee nyt joku rituaali. Anna itsesi tiedostaa syvästi, että ajatukset ja menneet muistot eivät ole totta. Polta menneet pelon odotukset vaikka juhannuskokossa tai revi ne pieneksi silpuksi samalla oivaltaen, että nämä ovat vain oman mielesi tarinaa. Tarinaa, jota kannat mukanasi vuodesta toiseen. Olet varmasti lukenut kirjoja tai kuullut manifestoinnista? Siitä miten hyvät odotuksemme sekä ajatuksemme toteutuvat ja muuttuvat materiaksi? Hämmentävän harvoin kuulee puhuttavan siintä miten myös pelot manifestoituvat. Pelkoihin tai menneisiin kärsimyksiin ei ole mitään syytä jäädä möyryämään (ellet sitten halua elää kärsimyksessä), mutta menneet, negatiiviset muistot on nähtävä ja annettava niiden mennä! Ne eivät ole todellisuutta enää. Ne ovat vain mielen jälkiä, tarinoita, ajatuksia!

Jokainen ajatuksemme on luova, niin negatiiviset kuin positiivisetkin. Mieti millaista maailmaa sinä haluaisit luoda ja katso ovatko omat ajatuksesi linjassa tämän kanssa. Elämä ei vain tapahdu meille. Emme ole maailman uhreja!

 

Ihanaa, rakkaudellista juhannusta! Ilman odotuksia. Kaikki on täydellistä! Juuri niin kuin se tällä hetkellä sattuu olemaan. Et voisi olla missään muualla kuin siellä missä juuri nyt olet, koska omat ajatuksesi ovat siihen sinut tuoneet. Jos et pidä vaikka ympärilläsi olevista ihmisistäsi, niin se ei ole heidän vikansa. Jos sinua toden teolla jurppii joku kanssa ihminen, niin ehdotan sinulle seuraavaa koetta: Kuvittele hetki, että näet hänet aivan kuin ensimmäistä kertaa. Älä vain kuvittele vaan todella katso häntä. Katso ja näe hänet kuin ensimmäistä kertaa, ilman yhtään ennakkoluuloa tai mennyttä käsitystäsi tuosta ihmisestä. Mitä näet? No niinpä! Huomaatko nyt miten ongelmana onkin oikeastaan omat käsityksemme ja odotuksemme siitä minkälainen jonkun pitäisi olla. Anna hänen kaikin mokomin olla sellainen kuin on ja niin saat vapauden myös itse olla juuri siitä mitä olet<3 Ihana, täydellinen sinä!<3

 

Anna hyvien asioiden tapahtua äläkä itse ole itsesi esteenä<3