On niin helppoa luottaa elämään, kun on flow päällä ja asiat vain rullaavat eteenpäin! Mutta entä sitten kun  pankkitllin saldo oikeasti näyttää lähenevän nollaa ja tuloista ei ole tietoakaan. Vuokrakin pitäisi maksaa ja pärjätä muutamalla roposella vielä monta viikkoa? Entä vielä suuremmissa asioissa? Kun terveys pettää, omalle lapselle sattuu jotain tai suhde rakastettuun puolisoon on päättymässä. Miten helppo silloin onkaan uskoa ja luottaa?

 

Moni kyllä sanoo luottavansa johonkin itseään suurempaan voimaan, johdatukseen ja sydämen polkuun. Luulen kuitenkin, että vankimmaltakin meistä luottamusta testataan toisinaan ja lujaa! Näyttää siltä, että varjomielemme ottaa meidät valtaamme elämän muutosvaiheissa ja juuri silloin kun jotain uutta olisi syntymästä. Juuri muutosvaiheen alku tuntuu pahimmalta eikä ehkä aiemmin koetusta rauhan tilasta ole välttämättä jäljellä kuin haalea muisto vain. Kun ei ole sitä kristallipalloa josta katsoa miten tämä homma tulee menemään. Ja silloin sitä luottamusta ja uskoa elämään juuri tarvittaisiin.

 

Armollisuus itseä kohtaan ja asioiden hyväksyminen ovat luottamuksen kavereita. Luottamuksen säilyminen ja syntyminen vaatii kärsivällisyyttä. Meidän sydämen polun kulkijoiden onkin varmasti erittäin tärkeää tiedostaa, että tällä polulla kulkeminen ei ole aina yhtään helppoa. Silloin kun ulkoinen maailma tuo eteen ongelmia, iskee tunne että meidän on nyt äkkiä ratkaistava asia jotenkin tai peräännyttävä. Vaaditaan järkähtämätöntä luottamusta ja sisua luottaa. 

“Voit elää todellisesta älystäsi tai itsepintaisuudestasi käsin”- Guy Finley

Asioilla on tapana järjestyä

 

J

“Jos luotamme täysillä pelkästään omiin voimiimme, on meillä täydelliset syyt olla epävarmoja ja ahdistuneita”

Voisimmeko siis turhan panikoinnin sijaan antaa asialle muutaman päivän aikaa ja luottaa, että ongelmaan saattaa löytyä yllättäväkin ratkaisu. Jos junnaat vain ongelmiesi ja vaihtoehtojesi kanssa käyttäen kaiken energiasi niihin, jää luultavasti joku tärkeä avoinna oleva ovi huomaamatta. Ainakin itse olen NIIN usein saanut nähdä, että muutaman viikon takaiset “suuretkin” ongelmat ovat jo useasti vaihtuneet uusiin:) 

  Sellaista elämä on. Aika paljon turhaa murehtimista. Voi kun tälle kaikelle osaisi välillä vaan nauraa oikein sydämen pohjasta. Mikä show! Mitä draamaa! Ja miten tosissaan sitä uppoakaan toisinaan loppujen lopuksi vähäpätöisiinkin asioihin ja omaan pieneen rooliinsa maailmankaikkeuden estradilla. Tunteiden pitää antaa kuitenkin tuntua ja “mennä läpi”. Tunteissa vellominen kuin niiden sivuuttaminenkin ovat onnellisuuden näkökulmasta yhtä huonoja ratkaisuja.

” Missä nyt näet ongelman, voit myöhemmin nähdä uuden alun”

Seitsemän askeleen tie luottamuksen palauttamiseksi. Tie ei ole helppo. Jokainen vaihe vaatii yleensä asioiden tietoista läpikäymistä. Mielenrauhaa ei voi ostaa eikä liimata päälle.

 

1. Myönnä ja näe, että luottamuksesi elämään ja todelliseen itseesi on nyt kadoksissa. “Mielenrauhaa ei nyt ole”- vapauttaa sinut jo turhasta syyllisyydestä ja roolileikeistä.
2. Tunnista kärsimyksen tunteet ja levottomuus. Tunnista negatiivinen ajattelu tunteidesi takana. Älä usko ajatuksiasi. Meillä on kymmeniä tuhansia ajatuksia päivän mittaan, joista vain harva on totta!
3. Hyväksy se, että olet poissa raiteitasi. Älä syyllistä itseäsi tai ajatteluasi.
4. Palauta keskittyminen ja huomio tähän läsnäolevaan hetkeen aina kun mahdollista, läsnäolon tunne parantaa välittömästi oloasi. Kiireessä ja stressissä ajatus kulkee edelläsi ja se uuvuttaa. Läsnäolo tuo rauhaa.
5. Pyydä apua- Älä luota pelkästään omiin voimiisi. Omavoimaisuus on raskasta ja uuvuttavaa. Sinulla ei tarvitse olla valmista ratkaisua asiaan.
6.  Nyt on luottamuksen vaihe. Voitko odottaa muutaman päivän panikoimatta  ja luottaa, että tilanne muuttuu. Päästä irti ongelmasta. Keskitä huomiosi johonkin muuhun, aina kuin vaan mahdollista. Luota ihmeisiin. Jos et voi päästää irti, repliky hodinek et ole antanut elämälle mahdollisuutta ottaa koppia ongelmastasi.
7. Tärkeä vaihe: Ole iloinen ja toiveikas ratkaisun suhteen! Hyväksy, että se voi olla jotain muutakin mitä osasit pyytää.

” Varo rukoilemasta mitä toivot, saatat nimittäin saada mitä tarvitset”

Tommy Hellsten

 Elämä kantaa<3 Kun havaitset ongelman, tiedät siihen jo ratkaisun. Mikä ajatus tukisi hyvinvointiasi juuri nyt?

Arvokasta päivää ystäväni,  Uskalla luottaa elämään<3

-Kaisa

 

Jos haluat tutustua itseesi paremmin ja olet saanut tarpeeksesi mielen temppuiluusi, kannattaa sinun ehkä tutustua tuoreeseen teokseeni oman voiman haltuunotosta. Kirja on tehtäväpohjainen, käytännönläheinen ja syvällinen.Kirja saatavilla kirjakaupoista kautta maan 9/17 ja täältä:

https://kauppa.viisaselama.fi/sivu/tuote/loyda-leijonanvoimasi/1978366

Tarjoan ratkaisukeskeisiin terapiamenetelmiin perustuvaa keskustelu/-kuunteluapua Tampereella marras- joulukuusta- 17. Tule sellaisena kuin olet, ilman lähetettä.