Rakkaus itseen ei odota sopivaa hetkeä! Sinun on vain hyväksyttävä se itsellesi<3

Varmaan 95 prosentilla meistä on jonkinlainen vihasuhde omaan kehoomme. Jotenkin aivan hullunkurista. Saatamme olla kauhean armollisia muita kohtaan, mutta salaa sielumme sopukoissa saatamme vihata itseämme syvästi. Myös ruokaan olemme kehittäneen kauhean monimutkaisen ja hankalan suhteen. Saatamme kätkeä mieleemme itseemme suunnattua kielteistä energiaa. Vahdimme syömisiä ja sitten kuitenkin ”sorrumme” mukamas johonkin vääränlaiseen ruokaan. Ajattelepas jos solusi kuulisivat ja ymmärtäisivät kaiken negatiivisen mitä itsestäsi ajattelet tai miten saatat jopa puhua itsestäsi, vaikkapa läskimakkarastasi vyötäröllä, valkoisesta selluliitista takareisillä tai löllyvistä käsivarsistasi. Miten luulisit, että solut reagoisivat jos niillä olisi täysi ymmärrys omasta kielteisyydestäsi.

 

Kauneus lähtee sisältä ja se tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että meidän tulee rakastaa ja hyväksyä itsemme täysin ja 100 prosenttisesti kaikkine karvoinemme ja nahkoinemme, sellaisina kuin olemme. Ajattele, että suurin osa meistä vihaa kehoansa suurimman osan elämästään. Ja elävät vähintään puolet elämästään jollain dieetillä ja toisen puolen vihaavat kehoaan! Näyttäisi myös siltä, että jotenkin alitajuisesti HALUAMME vihata itseämme emmekä suinkaan edes halua olla itseemme tyytyväisiä. On paljon näyttöä siitä miten itsemyötätunnon ja itsen rakastamisen lisääntyessä, myös turhat riippuvuudet, vaikkapa herkkuihin, vain putoavat pois . Eli täysin eri järjestyksessä kuin olemme kuvitelleet. Meidän tulee nähdä itsemme kauniina, ihanina, rakastettavina juuri tässä hetkessä, tänään! Koska me olemme!

 

Rakasta itseäsi, harjoitus!

 

Kun aloitat tämän harjoituksen- et saa odottaa parempaa päivää, huomista tai sitten kuin elämää.. Tämä harjoitus alkaa NYT! Olet varmaankin kuullut tutkimuksista, jossa kasveille puhuttiin kauniisti ja niitä kannustettiin sekä kehuttiin. Yllättäen nämä kasvit kasvoivat nopeammin, kukkivat runsaammin ja olivat kaikin tavoin rehevämpiä kuin ne kukat, joille annettiin pelkästään vettä ja lannoitetta.

 

Anna itsellesi ja etenkin kehollesi kauniita ajatuksia päivän mittaan. Huomioi vaikkapa ihanat jalkasi, jotka kuljettavat sinua vaikka minne. Ihmettele ihoasi, joka suojaa sinua. Kehu ja kannusta itseäsi vaikka se aluksi tuntuisi teennäiseltä. Kuka nyt itseään voisi oikeasti rakastaa? Valitse kehostasi jokin paikka mistä et pidä. Ala ajattelemaan vaikkapa inhoamistasi ohuista hiuksistasi paremmin. Harjaa ja pese niitä rauhassa ja luo pelkästän myönteisiä ajatuksia niille. Tai silittele peilin edessä (mukamas) isoa takamustasi ja vatsamakkaroitasi rakkaudella, kehu ja kannusta itseäsi. Opettele näkemään kaikki mahtavuus, kauneus ja täydellisyys kehossasi. Kieltäydy määrätietoisesti etsimästä mitään virheitä, vaan vakuuta itseäsi siitä miten uskomaton kompleksi koko kehosi on.

 

Samalla voit laajentaa hyviä ajatuksia itsestäsi kaikkeen ympärillä olevaasi. Riittää kun vain kiinnität huomion tuomitseviin ajatuksiisi. Puuteajattelu näyttää olevan joku sisäänrakennettu mekanismimme. Meillä ei ole koskaan tarpeeksi, vaikka elämme sangen yltäkylläisessä maailmassa. Pakolliset tarpeemme ovat muuttuneet aikoja sitten haluiksi. Haluja ei voida koskaan täyttää. Vanhan halun tilalle tulee uusi.  Emme tarvitse vaan haluamme.

 

Mitä jos yhtäkkiä kiinnittäimme siis vain tietoisesti ajatuksemme siihen mitä kaikkea meillä jo onkaan. Ah, tämä ihana kahvikuppi kädessä, lämmin koti.. sateen ropina, puhtaat vaatteet. Mitä olisi elää kuin pieni lapsi päivän ajan ja vain ihmetellä kaikkea tätä runsautta kuin uusin silmin. Laajentaen ja lisäten kiitollisuutta, arvostusta ja hyvää. Ehkä voit toistaa muutaman kerran yksinkertaista lausetta ”On hyvä olla” ja antaa sen värähdellä kehossa ja mielessä. Hyvät ajatukset näet värähtelevät eri tavoin kuin puuteajattelu ja kaikella on taipumus kasaantua. Hyvä lisää hyvää. Hyvä ei vain ilmesty eteesi yhtenä kauniina aamuna vaikkapa uuden työpaikan tai lottovoiton muodossa. Me voimme alkaa luomaan itse omaa mahdollisuuksiemme maailmaa, jossa kaikki lähtee hyvistä ajatuksista ja kiitollisudesta<3

Kaunista ja rakastavaa päivää itsellesi tänään. Mene vaikka peilin eteen ja katsele koko ihanuuttasi kiitollisin silmin! Olet kaiken hyvän ja rakkauden arvoinen! Arvokasta juhannusta jokaiselle sinulle<3

 

”Olen kaunis, koska Jumala loi minut omaksi kuvakseen<3”