Tää menee niille joilla on paha olla<3

 

Aina kun kärsit henkisesti, on ongelma vain ajatuksissasi. Tämä hetki tai elämä itsessään ei ole ongelma tai väärä. En vähääkään halua vähätellä kenenkään surua, tuskaa, yksinäisyyttä tai sairautta. Se on kuitenkin ajattelumme, joka meitä ahdistaa. Ei tämä hetki itsessään. Kun vedät seuraavan kerran ilmaa keuhkoihisi, mieti onko tämä kyseinen läsnä oleva hetki aivan varmasti viallinen tai huono. Juuri se mitä koet ja elät juuri nyt? Älä ajattele mitään. Tunne vain ilman liikkuvan sisään ja uloshengityksillä. Ehkä kykenit kokemaan häivähdyksen helpotuksesta tai peräti oivalluksen todellisuuden luonteesta?

Mitä jos koitat hetkeksi siirtää kaikki ajatukset menneestä ja tulevasta sivuun. Typistä koko aikakäsityksesi käsittelemään vain tätä silmäräpäystä ja käsissäsi olevaa hetkeä. Elä vain seuraava hengenveto ilman mitään ajatuksia ja käsityksiä tulevasta tai menneestä. Ajatuksillemme emme voi mitään, niitä vain tulee jostain. Mutta muista, että se on mielemme joka kehittelee kaikenlaisia skenaarioita, uhkakuvia, mahdollisuuksia tai murehtii menneitä. Ajatukset ovat vain ajatuksia. Ne eivät ole totta! Mieti vaikka eilisen tai viimeviikon murheitasi. Tänään sinulla on jo ehkä uusia murheita? Entä huomenna? Tai ensi viikolla?

 

Jokainen hetki on ainoa mitä meillä koskaan on. Kaikki tapahtuu vain tässä hetkessä. Ilman ajatuksiasi olisit vapaa kokemaan kaiken vain sellaisena kuin se nyt on. Ilman tulkintoja. Tuuli heiluttelee lehtiä, tiskikone pauhaa, sadepisara ikkunalla. NYT, NYT JA NYT. Aina on vain nyt. Sillon kun ahdistaa, on hyvä pysähtyä hengittämään tätä hetkeä hitaasti hetki kerrallaan. Voi huomata miten mielesi alkaa laukata ja keksii kaikin tavoin uhkakuvia, vaaroja tai ihan mitä vain. Että et kokisi tätä hetkeä.

 

Helppoa ja yksinkertaista, mutta niin vaikeaa! Mutta elämä antaa loputtomasti uusia alkuja ja mahdollisuuksia harjoitella. Juuri tässä, nyt, tänään. NYT. Elämä tapahtuu NYT, NYT JA NYT

 

 Kun sinulla on oikein vaikeaa, harjoittele siirtymistä myös tarkkailijan asemaan. Seuraile sinua itseäsi ikään kuin kauempaa, vaikkapa selostaen hiljaa mielessäsi tekemisiäsi. Koeta siirtyä sitten tämän tarkkailijan asemaan. Sen joka tämän kaiken voi nähdä. Kuka on se, joka voi havaita, että sinä kärsit. Mitä se tuntee? Onko sillä hätä? Kärsiikö se? Pohdi vielä kuka tai mikä osa sinua on tämä taustalla oleva rauhallinen tarkkailija? Olisiko sittenkin mahdollista, että tämä olisikin todellinen olemuksesi. Joku joka on ollut aina kanssasi ja seuraa sinua kaikkialle. Täynnä rauhaa, vapautta, keveyttä- Ilman mitään mielen tulkintoja. Tämä on yksi tehokkaimpia henkisiä harjoituksia ja auttaa meitä ottamaan itsemme vähän vähemmän vakavasti.

Sinä olet taivas. Ajatuksesi pilviä, jotka liikkuvat. Sinä et ole pilvet

Olet turvassa ja kaikki on hyvin<3. Aina. Läsnäolevassa NYT hetkessä. Nyt, nyt ja nyt<3

 

Mikäli edelliset pienet harjoitukset saivat aikaan jotain sinussa ja haluat harjoitella lisää- Kutsun sinut lämpimästi mukaan harjoitusmatkalle kirjani sivuille. Löydä Leijonanvoimasi- harjoituskirja julkaistaan lähiaikoina.

Kirjassa on käytännöllisiä harjoituksia kuukauden jokaiselle päivälle erityisesti niille, jotka etsivät itseään ja todellista olemuspuoltaan. Ratkaisukeskeiset, terapeuttiset harjoitukset auttavat  löytämään ne asiat joita haluat elämässäsi muuttaa, sekä löytämään itse keinot näihin muutostavoitteisiin pääsemiseksi. Kirja on konkreettinen ja se auttaa sinua askel askeleelta rakentamaan itsellesi tyydyttävämpää elämää.

Koska sinä olet<3

”Vasta kun ihmiset alkavat luoda visioita mahdollisuuksista, he etenevät kohti heille parempaa maailmaa ja heidän ongelmansa väistyvät tai menettävät vaikutusvaltansa” – Saleebey

Loppuvuodesta -17 tulossa ratkaisukeskeisiä lyhytterapia aikoja Tampereelle ilman lähetettä.