Eat pray love– elokuvassa, eri puolelta maapalloa olevat ystävykset pohtivat minkä sanan antaisivat kuvaamaan kotikaupunkiaan. Mikäli muistan oikein, he myös keksivät mikä olisi heidän sanansa kuluvalle vuodelle. Jostain syystä tämä tuli mieleeni, kun tein varhaista aamulenkkiä vuoden vedellessä viimeisiä. Pohdin minkä sanan antaisin kuluneelle vuodelle, jos minun pitäisi valita yksi ainoa sana kuvaamaan sitä. Vuosi on ollut moniulotteinen. Siinä on ollut ylä- ja alamäkiä kuten ihmiselämään kuuluukin. Kuitenkin kokonaisuudessaan vuosi on ollut armollinen ja mielenkiintoinen. Olen muunmuassa tavannut paljon uusia ihmisiä, kirjoittanut kirjan,  ja valmistunut terapeutiksi. Näiden lisäksi, oikeastaan paljon tärkeämpänä,  olen käynyt suurta sisäistä matkaa, joka ei ehkä vielä ole materialisoitunut mitenkään näkyvään muotoon, mutta itselleni sisäiset muutokset ovat nyt suurempia kuin koskaan. Minulla olisi hyvin monta sanaa viime vuodelle.  Ehkä sanani viime vuodelle olisi armollisuus tai avoimuus. Tai kenties luottamus? Ehkä kuitenkin kiitollisuus?  

Se mitä tuleva vuosi tulee tullessaan on tietyssä määrin aina meille täysi mysteeri. Toisaalta tunnumme selvästi tilaavan tiettyjä asioita, koska joka ikinen ajatuksemme on luova. Käytännössä tämä ainakin omalla kohdallani tarkoittaa sitä, että minulla on käsityksiä mitä tulevana vuonna saattaisi tapahtua ja miten haluaisin aikaani viettää. Toisaalta minulla on itselläni myös vastuu joka ikisestä ajatuksesta ja valinnasta ja nämä myös luovat ja materialisoivat tulevaa. Sitä sää mitä tilaa– niin kuin JVG räppää. Tuo veisu on soinut useammankin kerran päässäni korvamatona hämmästellessäni tilanteita, joihin olen päätynyt tai jopa joutunut. On todellakin varottava mitä tulee sanoneeksi ääneen tai  ajatelleeksi. Sanoilla tuntuu olevan VALTAVA VOIMA!

Minulla on tunne, että tulevasta vuodesta tulee vähintään yhtä mielenkiintoinen. En ole vuosiin tehnyt uudenvuodenlupauksia. Toivon saavani liikkua kun minua liikututtaa ja tehdä asioita siksi, että ne ovat hauskoja ja kivoja. En siksi, että ne ovat hyödyllisiä tai kehittäviä. Minua ei kiinnosta enää kalorien laskeminen tai itseni rajoittaminen erilaisten terveysruokavalioiden avulla. Siihen olen käyttänyt jo yli puolet elämästäni! Mieluummin poistaisin alitajuisia mielen esteitäni, jotka haluavat että sabotoin itseäni. Haluan olla rohkea ja rehellinen, erityisesti itseäni kohtaan! Haluaisin toimia vielä enemmän spontaanisti ja elää liikoja suunnittelematta.

Ehkä sanani vuodella 2018 olisi Rohkeus? Tai kenties kärsivällisyys (nimenomaan itseäni kohtaan) tai jopa armollisuus? Lenkkini lähestyessä loppuani saapuessani lähelle kotiani minulle tuli sana mieleen. Tai oikeastaan kaksi. Ajatus oli niin hölmö, että työnsin sen ensin mielestäni, mutta sieltä se vain halusi tulla esiin.

Päässäni takova ajatus oli hallinnan menettäminen. Mitä ihmettä, ei kuulosta erityisen houluttelevalta ja miten tämän edes voisi ilmaista yhtenä sanana? Kun mietin mikä tuo ajatus olisi yhtenä sanana, tuli mieleeni vain romahtaminen. Sitä en kuitenkaan missään nimessä ajatellut, koska koin ajatuksen positiivisena ja vapauttavana.   Joten antaa mennä, täältä tullaan! Tervetuloa vuosi 2018 ja vapautuminen tai irtipäästäminen?  Ei muuta kuin hatusta kiinni ja menoksi! Nähtäväksi kuitenkin jää mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Suostun elämän mysteeriin!

 Ai, niin- Sitähän minun sinulta piti kysyä,  Mikä olisi sinun sanasi? Millä YHDELLÄ sanalla kuvaisit mennyttä vuottasi ja mikä voisi olla sanasi tulevaan?  Anna mennä! Sitä säät mitä tilaat!  Mutta varohan sanojasi. Ihanaa ja ihan parasta vuotta 2018 juuri sinulle! 

Rakkain terkuin;

Kaisa <3

Olen valmistunut ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi ja tarjoan yksityisaikoja  (ilman lähetettä) Tampereella tästä keväästä lähtien. Tutustu sivustoihimme leijonansielu.fi, joissa ilmoittelemme tulevista tapahtumista ja valmennuksistamme.

Tai ehkä sinä olet ihminen, joka haluat käydä yksin sisäistä leijonamatkaasi. Pidä vaikka uuden vuoden retriitti kotona itsesi kanssa, suosittelen matkakumppaniksesi Löydä Leijonanvoima-kirjaani, jossa on käytännönläheisiä, inspiroivia ja syvällisisiä mm. ratkaisukeskeiseen terapiaan ja mindfulnesiin liittyviä harjoituksia. Ota käyttöön rajaton potentiaalisi ja voimanlähteesi. Kirjaa saa kirjakaupoista ja netistä tilaten mm. täältä:

http://viisaselama.fi/kirjat/loyda-leijonanvoimasi/