Mitä minut on luotu tekemään?

Omaa kutsumustamme ja elämäntehtäväämme pohtiessa ja etsiessä, me väistämättä pienennämme itsemme ja rajoitamme mahdollisuuksiemme maailmaa. Energiamme kuluu sen pohtimiseen missä unelmieni työpaikka sijaitsee tai miten saisin kehitettyä itseäni haluttuun suuntaan ja miten saavutan tämän työn. Pohtiminen ja siitä puhuminen on kyllä kiinnostavaa, mutta usein näemme vain hyvin rajoitetut pienet mahdollisuudet ja ajatuksemme kiertävät enemmän tai vähemmän samaa kehää.

Etsimme ulkoa käsin. Tarvitsemme ja haluamme lisää. Halun tilalle syntyy aina uusi. Todellinen voima on sisällämme ja yhteydessä muihin. Meidän tulee kaivaa sisäänpäin ja kysyä yhä uudestaan kuka ja mikä minä olen?  Todellinen leijonanvoima löytyy kääntymällä sisäänpäin. Ei katsomalla ulos.

Tosiasiassa aniharva meistä pystyy mitenkään ennakoimaan tulevaa. Näemme siis hyvin rajoitetun määrän mahdollisuuksia, riippuen mm. omasta ajattelustamme, havainnoistamme ja kokemuksistamme. Todellisuudessa mahdollisuutemme toimia ovat äärettömiä.

 

Emme voi olla läsnä kuin tässä hetkessä. Mielemme kyllä melskaa tulevaisuudessa, mutta minusta ainoa vaihtoehto selvittää tulevaa on kysyä itseltä mitä minä kaipaan nyt? Mitä sieluni halajaa hieman lisää ja mistä olen valmis luopumaan. Kaikki lähtee ajatuksesta. Yksi ainoa ajatus on luova. Mitä sinä toivoisit hiukan lisää elämääsi nyt? Mikä vetää sinua puoleensa. Älä mieti miksi tai mitä hyötyä tästä on. Ota konkreettisia pieniä askeleita kohti innostavia asioita. Älä unohda pienen pienten askeleiden merkitystä. Mikä olisi pienin mahdollinen askel esim. seuraavan vuorokauden tai tulevan viikon aikana liikkua kohti tulevaa.

Itse menin viitisen vuotta sitten voimaannuttavan kirjoittamisen kurssille voimaantumaan. Minulla ei ollut yhtä ainoata suunnitelmaa tai ajatusta mihin tämä voisi johtaa. Se tuntui vain kivalta ja hauskalta. Tätä blogia eikä monen montaa muuta juttuakaan olisi ilman sitä ihanaa kurssia.

Jos sinä koet näköalattomuutta tai tyhjyydentunnetta juuri nyt, älä murehdi. Helmi kasvaa hitaasti. Ole läsnä itsellesi ja tutkiskele tarpeitasi. Ota joku pieni askel kaipaamaasi suuntaan. Kun näköalattomasta kohdasta yksi ovi aukeaa, on oven takana yleensä uusi maisema. Ehkä kokonainen aula uusia ovia ja mahdollisuuksia<3. Monien meistä ongelmana päinvastainen. Ovia on selällään liikaa emmekä kuule enää omaa ääntämme ja hienot mahdollisuudet lipuvat hukkaan, koska kuljemme laput silmillä kuin hevoset.

 

Älä siis etsi mitään uraa tai kutsumustasi vaan kulje rohkeasti kohti hyvää ja niitä asioita jotka antavat sinulle jotain NYT. Kyse voi olla uudesta pienestä harrastuksesta, kurssista, koulutuksesta tai vaikka pään tyhjentämisestä ja metsässä vaeltelusta!. Äläkä vertaile itseäsi kehenkään muuhun. Raivaa tilaa mieleesi, että huomaat tuhannet ihanat mahdollisuudet ympärilläsi.

 

Tanssi omat tanssisi ja laula omat laulusi, sanoo vanha intiaaniviisauskin. Koska sinä olet<3

 

Egomme eli pelkomielemme haluaa rajoittaa ja pienentää meitä kaikin tavoin. Se haluaa uskotella ”et osaa” ”Et kykene” ”Mitä muutkin ajattelevat”. Pelkäämme aina pahinta tapahtuvaksi ja kuuntelemme ihan liikaa muita ihmisiä! Pohjimmiltaan kyse on valinnasta. Meidän tulee valita todellinen itsemme ja oma leijonanvoimamme, sydämen polkumme aina uudestaan ja uudestaan. Kaadumme ja nousemme taas. Pelkomieli vetää meitä uudestaan ja uudestaan puoleensa mitä erilaisimmin keinoin. Sen ääni on hyvä tunnistaa ja olla yksinkertaisesti uskomatta sitä!

 

Luottamus omaan tiehen ja leijonanvoimaan lisääntyy kun alat saamaan kokemusta siitä. Jos sinulla on vain lannistavia ihmisiä ympärilläsi, niin jatka uskollisesti matkaasi. Olet ehkä edelläkävijä ja sinun on viitoitettava tätä ”ei-niin- leveää”- polkua muillekin. Tiedät olevasi oikealla tiellä kun tunnet rauhaa, varmuutta, iloa, vapautta ja läsnäoloa.

Onnea oman kutsumuksesi polulle!

Lähde mukaan 24.2-18 Tampereella järjestettävään kaupunkiretriittiin/ Workshopiin. Leijonanvoima- workshopissa saat olla läsnä itsellesi, omille tarpeillesi ja kuunnella oman kutsumuksesi ääntä mm. ratkaisukeskeisin menetelmin. Lisätietoja täältä:

Workshopit ja valmennukset

Terapeuttisia kuunteluaikoja tulossa helmikuun alusta Tampereella.

Kaisa<3