Kop, kop, kop. Oveen koputetaan. Siellä on Pelko.

Tällä kertaa se tarjoaa minulle nähtäväksi köyhyyttä, sairautta, kurjuutta ja tuskaa. Se haluaa jälleen kerran, että avaan sille oven ja lähden sen matkaan. Viettelevästi ja alakavalasti  Mr. Pelko ojentaa kättänsä ja yrittää saada minut ulos huoneestani, jossa äsken vielä kaikki oli hyvin. Se haluaa näyttää minulle omia ajatuksiaan, kauhufilmejään ja tarinoita. Pelolle ei riitä, että tunnen sen, vaan se haluaa lähteä kuljettamaan minua yhä laajempiin kauhun ehdotelmiinsa, yhä suurempiin ja kamalempiin viettelyksiinsä, pimeyden huoneisiinsa. Sen siivet ovat rajattomat.

Ei, sanon tällä kertaa hyvin, hyvin päättäväisesti sille. STOP.  Huomaan, että en lähdenkään sen ajatuksiin kuten ennen. Jotain liikahtaa sisälläni ja päätän valita NYT toisin. Piste. Poikki. Riittää. ”En valitse sinua!”. Mutta katso nyt, se huutaa:  ”Sinulla on hätä” ”Miten voit muka olla onnellinen, kun pankkitilisi saldo näyttää lähes nollaa” ”Sinun TÄYTYY olla hädissäsi, panikoida ja TEHDÄ NOPEASTI JOTAIN!” ” Katso nyt tätä kaikkea sairautta ja puutetta mitä läheisilläsi on” ” Sinun on tehtävä jotain pelastaaksesi lapsesi huonolta, pahalta maailmalta!” “Voi voi voi.. “-  pelko jatkaa uusilla ja uusilla tarinoilla ja ehdotuksillaan.

Olen nähnyt pelon toiminnan pääni sisällä jo miljoonia, varmasti satoja miljoonia kertoja. Ehkä olen vihdoin oppinut, että minun on todella vartioitava ajatuksiani kuin haukka! Syvimpänäkin epätoivon ja yksinäisyyden hetkinä päätän, etten valitse kuunnella enää yhtään pelon loputtomia kuiskailuja. Tämä on päätös. Päätös ja valinta, joka on näköjään täytynyt jaksaa toistaa ja toistaa yhä uudelleen. Pelko ei vie eteenpäin. Olen tutustunut omien pelkojeni juuriin ja niiden takana oleviin uskomuksiin. Uskomusten takaa näyttää paljastuvan uusia uskomuksia. Nämä väärät ja virheelliset uskomukset tuntuvat pulppuavan samasta pelon lähteestä kaikki. Katson ja käännän ne. Mutta en usko. En lähde enää tunteissa mukaan.

Tänään valitsen rohkeuden, päättäväisyyden, uskon ja luottamuksen. Tiedän, että kaikki menee hyvin, kun pysyn läsnä itselleni. Läsnä hyvälle ja totuudelle enkä lähde pelon mustiin sykkyröihin enää mukaan. Pysäytän ajatukseni menneestä ja tulevasta TÄHÄN HETKEEN. Valitsen luottamuksen. Olen varma, että pelko lopulta antautuu kun näen sen ja käännän sille selkäni. Tätäkö rohkeus on?

Kiitos vain Pelko. Kiitos, että sain nähdä sinut. Valitettavasti, suljen nyt oven edestäsi. En tarvitse sinua enää tai oikeastaan tiedän ettet ole oikeasti edes olemassa. Näen kyllä miten taitava olet, ja kuinka taitavasti osaat luoda kaikki kauhut ihan silmieni eteeni. Sinä olet harhakuvani, jonka olen itse luonut. Koputtele rauhassa, mutta en enää avaa ovea. Sinun sijaan käännän katseeni todelliseen luomisvoimaani, elämän runsauteen ja rajattomiin mahdollisuuksiini. Olen tässä ja läsnä- valmis ottamaan vastaan kaiken hyvän ja runsauden mitä on. Annan vain kaiken virrata ja valitsen ajatukseni.

Kop, kop, kop.. Kuuluu taas. Minua alkaa hymyilyttää. Eikö se jo tajua! Minä olen päätökseni tehnyt. Tiedän, että tämä on myös testi. Isoja päätöksiä testataan pelon houkutuksella<3 Kuinka valmis olenkaan luottamaan ja kestämään epävarmalta VAIKUTTAVIA olosuhteita. Toiminko pelosta vai rakkaudesta käsin?

Harjoitus,  Katso pahimpia pelkojasi ja minne ne johtavat. :

Kirjoita ylös asia joka vaivaa mieltäsi. Tutustu syvästi sen taustalla oleviin pelkoajatuksiisi.  Kirjoita ja kuvaile tämän jälkeen kauhufantasiasi asian suhteen. Mikä olisi kaikista pahinta mitä asian suhteen voisi tapahtua. Miten hirveäksi tilanne voisi mennä? Älä sorru  sivuuttamaan tätä äläkä uskottele itsellesi ettei sinulla ole näitä alitajuisia uhkakuvia milloin mihinkin ajatuksiin liittyen. Vain tuomalla nämä EPÄTODELLISET uhkakuvat päivänvaloon, ne voivat sulaa!

Näe nyt tarina edessäsi. Tämä on se pahin pelkosi. Tämä on piillyt sielusi sopukoissa ja sullomalla sitä, olet alitajuisesti jopa tilannut sitä. Se on ollut voima, joka vie elämänenergiaasi ja ohjaa toimintaasi.

Tämä pelon  ehdotuksesi ei ole totuus asioiden todellisesta laidasta! Elämä ei halua sinulle pahaa.

Mieti vaikka menneisyyden tapahtumiasi, jolloin asiasi olivat kaikista huonoimmalla tolalla. Miten ihmeessä silloin selvisit? Menikö asiat niin kuten pelkosi esitti? Jos antaudumme ja USKOMME pelon ajatuksia ja syöttiä, se todella alkaa viedä yhä syvemmälle sykkyröihinsä ja rajoitettuun, mustaan maailmaansa.

Ulospääsy ja ratkaisuehdotus:

Kuvittele, että sinä et olisit sinä. Sinä olet nyt ystäväsi, lapsesi tai joku rakas ihminen, jolle haluat antaa visaan neuvon. Vaihda mielessäsi roolejanne, visualisoi ja kuvittele. Anna nyt tälle rakkaalle ystävällesi mielellään ainakin 3 viisasta neuvoa tai kannustavaa ajatusta edellisen pelkoasian suhteen. Mitä sinä  sanoisit hänelle? Kirjoita ylös nämä ajatukset/ neuvot ja tee niistä MANTRA itsellesi.  Korvaa pelkoajatuksesi  toistamalla mantraasi niin kauan kuin on tarve. Tässä on TODELLISET, viisaat ajatuksesi, jotka tulevat aivan eri lähteestä kuin turhaakin turhempi PELKO! Luota minuun ja usko vain niitä<3

Rohkeutta ja luottamusta tähän hetkeesi<3

Kaisa <3

Pelon ja turhauttavien ajatusten kanssa ei tarvitse pärjätä yksin. Jos kaipaat peiliä, kuuntelijaa, kanssakulkijaa tai tukijaa omalle kasvunpolullesi, niin tutustu palveluihimme täältä:

http://leijonansielu.fi/ryhmavalmennukset/

http://leijonansielu.fi/ratkaisukeskeista-keskusteluapua/

Jos olet ihminen, jolle sopii itsekseen asioiden työstäminen, suosittelen avuksesi Löydä leijonanvoima kirjaani. Yksin asioinen pyörittely tuppaa toistamaan samaa kehää, emmekä tahdo löytää tietä ulos. Hyvien työkalujen avulle portit ulos ongelmien kehältä raottuvat ja laajenevat yhä suuremmiksi. Ääretön voima ja mahdollisuudet alkavat avautua vähitellen ja todellinen voima alkaa heijastua. Se voima, jota pohjimmiltasi olet<3. Ei uskota enää yhtään, etteikö tuo LEIJONANiVOIMA olisi käytössämme ja meissä!

 

Ihana lukijapalaute Leijonanvoima- kirjasta, jonka sain eilen<3

“Oon lukenut sun kirjan kolmeen kertaan. Se on sopivan ponnekasta, että oon saanut sen tajuntaan. Pitää vaan toistaa toistaa toistaa, niin rupeen sisäistään” (Nainen 49)

 

Kirjaa saa kirjakaupoista ympäri maan ja tilattua netistä mm. täältä:

http://www.basambooks.fi/kirja/9789522606631/loyda-leijonanvoimasi/